Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

«Heller ikke 2021 blir året for likestilling av funksjonshemmede»

STATSBUDSJETTET: Forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund mener regjeringens budsjett for 2021 ikke kommer til å løse de store utfordringene med å sikre likestilling for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Norge.

Portrettfoto av Tove Linnea Brandvik.

Arkivfoto: Ivar Kvistum

«Heller ikke 2021 blir året for likestilling av funksjonshemmede. Små bevilgninger på enkeltområder som har vært kraftig underbudsjettert i årevis, løser ikke problemet med at funksjonshemmedes menneskerettigheter brytes hver eneste dag», uttaler hun på NHFs Facebookside.

NHF gir tommelen opp til både de 100 millioner kronene som skal brukes til barn og unge med funksjonsnedsettelser, og økningen på 30 millioner kroner i potten for aktivitetshjelpemidler for voksne.

Les mer: MER TIL AKTIVITETSHJELPEMIDLER NESTE ÅR

Men midlene er ikke på langt nær nok for å dekke de store underskuddene på disse områdene – og sikre at folk ikke får innfridd sine rettigheter, mener NHF-lederen.

Brandvik merker seg midler til å fremme mangfold og motvirke diskriminering knyttet til etnisitet, religiøs tilhørighet og seksuell orientering. Men at det samtidig ikke gis noe til den mest forsømte diskriminerte gruppen, som er funksjonshemmede.

07.10.2020 kl. 16:09
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.