Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Helsedirektoratet krever millioner tilbake fra Foreningen for barnepalliasjon

(NTB:) Helsedirektoratet konkluderer med kritikkverdig bruk av penger og krever at Foreningen for barnepalliasjon betaler tilbake et tosifret millionbeløp.

Det er revisjonsselskapet PwC som har bistått Helsedirektoratet med å finne ut hvordan Foreningen for barnepalliasjon (FFB) har brukt 90 millioner kroner på å etablere barnehospicet Andreas Hus i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen.

I Helsedirektoratets oppsummering av rapporten står det at de offentlige tilskuddsmidlene i hovedsak er brukt på prosjektet Andreas Hus, et barnehospice som er bygget i Kristiansand. Det er ingen indikasjoner på personlig vinning. Det er derimot gjort en rekke funn som anses som kritikkverdige.

– Det er trist å lese rapporten. Funnene er alvorlige og kritikkverdige. Undersøkelsen viser både at foreningen har ført regnskap på en feilaktig måte og brukt penger feilaktig. Vi mener at foreningen har trikset med tilskudd på en måte som ikke kan aksepteres, sier Elise Husum, avdelingsdirektør for tilskudd i Helsedirektoratet, til avisen.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener det som kommer fram i granskingsrapporten, er svært uheldig.

– Jeg forventer at organisasjoner som mottar tilskudd fra staten, bruker midlene i tråd med formålet og regelverket, sier hun til NRK.

FFB har foreløpig ikke kommentert rapporten. Til NRK sier styreleder Ansgar Gabrielsen at han ikke ønsker ikke å uttale seg før etter et styremøte som foreningen skal ha torsdag formiddag.

Foreningen har frist til 10. februar med å uttale seg før Helsedirektoratet gjør sitt endelige vedtak i saken.

19.01.2023 kl. 11:16
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.