Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Detaljfoto av Navs logo på en husvegg.
STENGTE DØRER: Mange Nav-kontorer har begrenset åpningstid. Nav har siden 2017 hatt en strategi for å sluse brukere over til kontakt på telefon eller digitale kanaler. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Helsetilsynet bekymret for stengte dører hos Nav

Mange står i fare for ikke å få hjelpen de trenger hos Nav, advarer Helsetilsynet.

Handikapnytt
Publisert 02.09.2022 11:29

(NTB:) De fleste Nav-kontor er åpne bare seks timer i uka. Mange sliter med å komme i kontakt med tjenesten, viser Helsetilsynets undersøkelse i 70 kommuner.

Bakgrunnen for undersøkelsen er en rekke bekymringsmeldinger fra kommuner, brukere og statsforvaltere om at utsatte brukere sliter med å nå fram, skriver Klassekampen.

Tilpasning av åpningstider

– For personer som ikke har mulighet til å henvende seg til Nav på telefon eller digitalt, er det en klar risiko for at de ikke får hjelpen de trenger når det haster, sier Rigmor Hartvedt, seniorrådgiver i Helsetilsynet til avisen.

Den endelige rapporten skal legges fram i oktober, men Helsetilsynet går allerede nå ut med viktige funn. De kommer også med en klar anbefaling til Nav om at åpningstidene må tilpasses brukere som ikke har mulighet til å benytte telefon eller digitale løsninger.

For personer som ikke har mulighet til å henvende seg til Nav på telefon eller digitalt, er det en klar risiko for at de ikke får hjelpen de trenger når det haster.

Dårligere tilgjengelighet

Nav har siden 2017 hatt som strategi å redusere drop-in besøk, og i stedet sluse brukere over på telefon eller digital kontakt. For dem som av ulike grunner ikke har mulighet til dette, har tilgjengeligheten blitt dårligere, konkluderer Helsetilsynet.

Det kan for eksempel være folk uten bank-ID, folk med språkproblemer, rusavhengige og eldre med liten digital kompetanse.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.