Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hjelpeorganisasjoner ber regjeringen hente flere barn

(NTB:) Norge må hente langt flere flyktninger fra Ukraina, skriver sju hjelpeorganisasjoner i et brev til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Norge skal hente 2.500 ukrainske flyktninger fra Moldova. Det er langt fra tilstrekkelig, mener Redd Barna, Caritas, Fagforbundet, Norges Handikapforbund, Voksne for barn, Vergeforeningen Følgesvenn og Norsk Folkehjelp.

De ber om at sårbare barn, enslige mindreårige asylsøkere og personer med nedsatt funksjonsevne hentes til Norge med luftbro. Bekymringen er at barn skal bli utsatt for menneskehandel.

– Dette kjenner vi til fra andre flyktningsituasjoner, hvor menneskehandlere går målrettet inn mot steder der flyktninger oppholder seg midlertidig, heter det i brevet fra hjelpeorganisasjonene.

(©NTB)

18.03.2022 kl. 15:53
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.