Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hjemmetjenesten glemte kvinne – funnet død etter ti dager

(NTB:) En eldre kvinne i Bærum falt ut av datasystemet til hjemmetjenesten under et opphold på Stabekk helsehus, og ti dager senere ble hun funnet død hjemme.

Kvinnen mottok vanligvis daglig hjelp fra hjemmetjenesten, skriver VG. Men ved årsskiftet hadde hun et opphold på Stabekk helsehus. Da hun ble sendt hjem, skal helsehuset ha sagt fra til hjemmetjenesten om at hun var hjemme igjen.

– Vi fikk et muntlig varsel fra helsehuset om at kvinnen var sendt hjem. Så skal man i datasystemet føre opp om brukeren er aktiv eller ikke. Det er det som gjør at man kommer inn på arbeidslistene for hjemmetjenesten, sier kommunalsjef for hjemmebaserte tjenester Heidi Eikrem til VG.

Hun forteller videre at det ikke ble gjort. 11. januar fant ansatte ved hjemmetjenesten ut at kvinnen var hjemme. De reiste umiddelbart hjem til kvinnen og fant henne død.

Politiet er varslet om hendelsen, forteller avsnittsleder ved drapsseksjonen hos politiet i Oslo.

– Når vi ser at det er opplysninger i saken som gjør at hun ikke har fått hjelpen hun trengte, så gjør vi en del rutinemessige undersøkelser, sier avsnittsleder Ingebjørg Hansen til VG.

(©NTB)

21.01.2023 kl. 08:24
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.