Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Høie: Opplever at hele befolkningen er med på dugnaden

(NTB:) Helseminister Bent Høie (H) sier han er utrolig takknemlig for måten de kraftige koronatiltakene regjeringen kom med i går, er blitt mottatt på.

– Jeg opplever at hele befolkningen er med på denne store dugnaden som både handler om å begrense smittespredningen og jobbe for å unngå at for mange blir syke på en gang, sa Høie da helsemyndighetene holdt pressekonferanse fredag.

Høie er i hjemmekarantene og deltok via videolink. Selv om linjen var noe dårlig, fikk han gjentatt flere ganger at han er utrolig takknemlig for at folk følger rådene fra myndighetene, selv om det legger begrensninger på friheten.

– Dette koster mye for mange, sa Høie.

Han påpekte at de inngripende tiltakene går rett inn i alle typer virksomheter i Norge, og at regjeringen skal jobbe for å lette situasjonen for dem som er rammet.

Han opplyste at de offentlige helsemyndighetene nå får muligheten til å øke budsjettrammene, og at økonomien ikke skal stå i veien for tiltak.

Han ba også bedrifter legge til rette for at folk som er i hjemmekarantene, ikke lenger trenger attest fra fastlege for å søke sykepenger.

(©NTB)

13.03.2020 kl. 15:56
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.