Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hver fjerde norske student er funksjonshemmet

25 prosent av alle norske studenter oppgir å ha en funksjonsnedsettelse. Det vanligste som oppgis er psykiske problemer, lærevansker og kroniske sykdommer.

Av de 25 prosentene oppgir hver tredje at de ikke får tilstrekkelig hjelp og tilrettelegging i studiesituasjonen.

Dette kommer fram i den europeiske studentundersøkelsen Eurostudent, som er gjengitt av Statistisk sentralbyrå.

Undersøkelsen viser at andelen studenter som oppgir å ha en funksjonsnedsettelse er langt høyere i Norden enn ellers i Europa.I Finland er andelen 28 prosent, mens den er 27 prosent i Sverige.

I Italia er andelen 14 prosent, og i Frankrike er den 10 prosent.

– Det er viktig for oss at høyere utdanning er tilgjengelig for alle. Derfor må det legges til rette for at også studenter med funksjonshemning kan studere og delta i studietiden både faglig og sosialt.

Det sier leder Mats Johansen Beldo i Norsk Studentorganisasjon til Forskerforum.

Her kan du lese hvordan Stine Berre fra Trondheim brukte Stiftelsen Sophies Mindes stipendordning for bevegelseshemmede, slik at hun kunne studere utenlands: SLIK BLE STINES SPANSKE STUDIEDRØM TIL VIRKELIGHET

Generalsekretær i Unge Funksjonshemmede, Synne Lerhol, er ikke overrasket over at 25 prosent av studentene har en funksjonsnedsettelse.

– Funksjonshemmede er en stor minoritet i det norske samfunnet. Gruppen er imidlertid veldig mangfoldig, med varierende behov, sier hun til NRK.

10.05.2018 kl. 17:41
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.