Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Hver tredje kommune uten logopedtilbud til voksne

(NTB:) 41 prosent av kommunene har ikke ansatt logoped og 33 prosent av de som har logopediske tjenester, har ikke tilbud for voksne, ifølge en undersøkelse.

– Undersøkelsen bekrefter logopedmangel og et ufullstendig logopedtilbud for voksne. Dette rammer både personer med afasi og andre grupper, sier generalsekretær Tommy Skar i LHL Hjerneslag og Afasi.

Undersøkelsen har vært todelt. En del har rettet seg mot kommunene og en mot logopeder gjennom Norsk Logopedlag.

Sammenlagt omfatter svarene 217 av 356 kommuner.

57 prosent av kommunene som det er svart for, har ansatt logoped. 41 prosent har det ikke.

65 prosent av kommuner med ansatt logoped har et logopedisk tilbud til voksne. 33 prosent har det ikke.

Tirsdag arrangerer LHL Hjerneslag og Afasi i samarbeid med Norsk Logopedlag og med støtte fra Helsedirektoratet en brukerkonferanse om afasi i Oslo. LHL Hjerneslag og Afasi krever tiltak og legger fram en plan for dette sammen med Norsk Logopedlag.

(©NTB)

21.11.2023 kl. 08:32
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.