Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingen grep inn da funksjonshemmet mann ble slått i hjel

(NTB-AP:) Ingen grep inn da en rasende italiensk mann slo i hjel en funksjonshemmet nigeriansk mann midt på dagen på åpen gate i en italiensk by.

Siden angrepet har sørgende lagt ned blomster og budskap mot rasisme på stedet der 39 år gamle Alika Ogorchukwu døde etter å ha blitt slått med sin egen krykke og jult opp i fire minutter mens folk som var ute og shoppet, så på.

Den 32 år gamle gjerningsmannen er pågrepet, og en dommer bestemmer mandag om han skal bli sittende i fengsel mens etterforskningen pågår.

Politiet sier at Ogorchukwu, som pleide å selge våtservietter og lightere på gata i byen Civitanova Marche på Adriaterhavskysten, hadde tigget penger av gjerningsmannen og hans kone.

I dagene etter angrepet har det vært en livlig debatt i aviser og på TV om vitnenes passive holdning.

Mange er spesielt opprørt over to personer som filmet opptrinnet med mobilene sine uten å gripe inn.

En person som deltok i et debattprogram på TV, mintes da en ung mann med familie fra Kapp Verde ble slått i hjem av fire ungdommer i nærheten av Roma i 2020. Nylig ble to av de fire dømt til fengsel på livstid.

(©NTB)

02.08.2022 kl. 19:43
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.