Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingen tegnspråkstolkning på Idrettstinget

Norges idrettsforbund beklager at det ikke har vært mulig å skaffe tegnspråktolker til det ekstraordinære idrettstinget 16. og 17. oktober på Gardermoen.

– Hørselshemmede og døve skal naturligvis kunne delta i samfunnet, og dermed også i idretten, på lik linje med andre, enten dette er som utøvere eller som tillitsvalgte. Mange døve og hørselshemmede opplever dessverre å få avslag på tegnspråktolk på ettermiddag, kveldstid og i helger, sier generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund.i en pressemelding.

Ifølge Idrettsforbundet har ikke Navs tolketjeneste klart å skaffe tolker til det ekstraordinære tinget.

Problemet med mangelfull tolketjeneste har engasjert idretten lenge. Allerede i april i fjor sendte Idrettsforbundet ved Norges Døveidrettsutvalg et brev til Arbeids- og sosialdepartementet der de tok opp dette.

– Likeverdige muligheter for deltakelse i idrett burde være en selvfølge i Norge. Slik er det dessverre ikke. På dette området trengs det derfor et krafttak for å sikre tilstrekkelig tilgang til tegnspråktolker i det norske samfunnet, sier Nils Einar Aas.

14.10.2021 kl. 17:54
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.