Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jan Grue nominert til Nordisk råds litteraturpris

Jan Grue i den tomme konsertsalen på Rockefeller.

Forfatter og professor Jan Grue. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Jan Grue jobber som professor ved Universitetet i Oslo. Han debutert i 2010 og har skrevet noveller, barnebøker, en roman og fagbøker.

«Jeg lever et liv som ligner deres. En levnetsbeskrivelse» er en selvbiografi om livet som familiefar med en yrkeskarriere, men som også har en medfødt muskelsykdom og er rullestolbruker.

Tidligere denne måneden ble Jan Grue også nominert til litteraturkritikerprisen i kategorien beste sakprosabok for voksne.

Les Handikapnytts intervju med Jan Grue her: – JEG SKRIVER OM Å VÆRE KROPPSLIG SÅRBAR. DET ER NOE ALLE KJENNER PÅ 

Til sammen er 13 verk og forfattere nominert til årets pris. Vinneren offentliggjøres 29. oktober i Stockholm.

I 2018 fikk den islandske forfatteren Audur Ava Olafsdottir prisen for romanen «Ör» («Arr»).

Nordisk råds litteraturpris er blitt delt ut siden 1962. Den gis for et skjønnlitterært verk som er skrevet på et av de nordiske språkene. Prisen er på 350.000 danske kroner.

21.02.2019 kl. 13:38
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.