Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper suste ned til gull

(NTB:) Alpinisten Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til gullmedalje i super-G i Paralympics i Beijing søndag morgen.

Karmøybuen suste ned til tiden 1.09,69 og klarte å matche den sterke avslutningen til nederlenderen Jeroen Kampschreur, som var regnet som en av favorittene.

Selv om flere utfordrere leverte solide renn og var foran i deler av løypa, klarte ingen å hamle opp Pedersens tid i mål. Corey Peters fra New Zealand kjørte inn til sølvmedaljen, 0,47 sekunder bak, mens Taiki Morii var 0,92 sekund bak og sikret bronsemedaljen.

Pedersen er et av de største norske gullhåpene i Paralympics i Beijing og startet medaljejakten med å ta sølv i utforkonkurransen lørdag. Det er flere medaljemuligheter for Pedersen senere i vinterlekene.

Mens Pedersen sikret sitt andre paralympiske gull i karrieren i sittende klasse, kjørte Marcus Grasto Nilsson inn til 30.-plass for stående utøvere.

06.03.2022 kl. 11:47
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.