Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper vant verdenscupen for femte gang på rad

(NTB:) Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen tok søndag sin femte strake totalseier i verdenscupen. For første gang vant han også sammenlagt i tre disipliner.

Det ble klart etter at søndagens slalåmrenn i svenske Åre utgikk på grunn av vind.

Pedersen vant lørdag storslalåmrennet på samme sted. Karmøy-alpinisten ville med seier eller avlysning dagen etter sikre verdenscuptittelen for femte gang på rad.

Med avlysningen tok Pedersen også sammenlagtseieren i slalåm, storslalåm og super-G.

– Dette har ikke vært hovedmålet i vinter, men noe jeg har jobbet med lenge. Jeg har gjort mye bra på trening denne sesongen, og det er kjempegøy å lykkes, sier Pedersen.

Nordmannen har hatt en flott start på det nye året med tre VM-gull på hjemmebane. I tillegg tok han sølv i super-G og superkombinasjon. Nå plusser han på med storeslem i verdenscupen.

Pedersen er et av de største norske gullhåpene foran Paralympics i Beijing i mars.

(©NTB)

30.01.2022 kl. 15:21
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.