Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jørgen Foss: – Ap skriver likestillingshistorie

– På dette landsmøtet skriver vi likestillingshistorie, sa Jørgen Foss da han talte til Arbeiderpartiets landsmøte torsdag om funksjonshemmedes rettigheter.

Foss snakket i sin tale om betydningen av programforslaget om å gå innfor å ta FN-konvensjonen for rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD) inn i menneskerettsloven.

Se talen til Jørgen Foss her:

Jørgen Foss er lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Oslo. Han er medlem i partiets ressursgruppe for politikk for funksjonshemmede. Og han er regionkontorleder for Norges Handikapforbund i Oslo.

Foss viste til at de største likestillingspolitiske grepene som har endret Norge, er blitt vedtatt i Arbeiderpartiets landsmøtesal.

– Arbeiderpartiet har gått i spissen for kvinnekampen og homokampen. Og endelig skal vi vedta et knallbra program som gjør at Arbeiderpartiet skal lede an i kampen for likestilling av landets største minoritet, de funksjonshemmede, sa Foss.

Han trakk fram erfaringene fra jobben i Handikapforbundet da han forklarte hvilke utfordringer funksjonshemmede i Norge opplever i sin hverdag, enten det gjelder kampen for å få gå på nærskolen sin eller kampen for å finne en bolig som er tilgjengelig.

16.04.2021 kl. 09:35
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.