Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kommune vil gi mer bolighjelp

I stedet for å bygge eller kjøpe flere nye kommunale utleieboliger, ønsker nye Indre Østfold kommune heller satse mer på å formidle husbanklån slik at flere innbyggere kan kjøpe bolig selv.

Økonomisk vanskeligstilte funksjonshemmede er en viktig målgruppe for tiltaket. De er ofte uføretrygdet og får ikke hjelp fra private banker fordi inntekten er for lav. Alternativet er ofte å måtte leie kommunale boliger.

Med startlån fra Husbanken formidlet gjennom kommunen vil flere kunne eie selv.

«Ved å hjelpe funksjonshemmede til å bo i egen bolig, avlaster vi det offentlige fra å måtte skaffe tilrettelagt bolig både for den funksjonshemmede, men også familier som har funksjonshemmet barn under 18 år», argumenterer rådmann Georg Smedhus i sitt saksframlegg, gjengitt i Smaalenenes Avis.

Mens det tidligere bare var mulig med 20 prosent toppfinansiering, vil Indre Østfold kommune benytte muligheten til å gi 100 prosent finansiering gjennom startlån-ordningen.

22.11.2019 kl. 11:30
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.