Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Korona-penger til strippeshow i tilrettelagt bolig

Et botilbud for funksjonshemmede i København betalte 10 000 kroner for et strippeshow for beboerne med ekstra midler som var stilt til disposisjon på grunn av koronakrisen. Showet skulle vært arrangert i desember i fjor, men ble avlyst på grunn av smittevern. 

Det er avisen Jyllands-Posten som kunne fortelle om det planlagte strippeshowet for beboere, som alle har store funksjonsnedsettelser funksjonsnedsettelser. Showet skulle inkludere både en mannlig og en kvinnelig stripper.

Beboerne hadde gitt sitt samtykke til showet, som hadde en sosialfaglig begrunnelse.

– Seksualitet er en del av kjerneoppgaven, og vi arbeidet faglig med det i forskjellige sammenhenger. Vi understøtter borgerne i å utvikle sin seksualitet, sier leder for omsorg og spesialpedagogikk i København kommune Karoline Winther-Lund til Jyllands-Posten.

Men kritikken har ikke latt vente på seg. Ma Negaard, som er sosialborgermester i København, mener tiltaket vitner om usedvanlig dårlig dømmekraft å bruke kommunale penger på streptease.

Kritikken hennes dreier seg ikke om at showet skulle bli arrangert i en tilrettelagt bolig, men at det ble betalt for med kommunens penger.

Ifølge Karoline Winther-Lund er ikke dette første gang slike aktiviteter arrangeres i den tilrettelagte boligen. Blant annet har de hatt sin egen sexmesse. Men det har normalt foregått for beboernes egen regning.

28.01.2021 kl. 20:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.