Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Krabat-sparkesykkel nominert til designpris

Det norske barnehjelpemiddelet Krabat Runner er blant ti nominerte prosjekter til Hedersmerket som deles ut av DOGA, Design og arkitektur Norge.

Onsdag 22. januar blir det avgjort hvilket av de nominerte prosjektene som kan reise hjem fra DOGA-dagen 2020 med Hedersmerket.

Produktfoto.

Krabat Runner er nominert til Hedersmerket. (Foto: Produsenten)

DOGA Hedersmerket er den fremste blant DOGAs priser. Det deles ut årlig i forbindelse med DOGA-dagen. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury fra listen over årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket nykommer.

Krabat Runner er en løpe- og sparkesykkel med tre hjul. Produktet skal gjøre det mulig for barn med funksjonsnedsettelse å delta i aktiviteter som de ellers har vært utestengt fra. Men juryen påpeker at den i tillegg har et ordentlig kult formspråk.

Krabat Runner skiller seg fra tradisjonelle sparkesykler ved at den har tre hjul, noe som gir den større stabilitet og trygghet for bruker. Sparkesykkelen endres enkelt til en gåsykkel ved å sette på det medfølgende setet.

Norske Krabat er en hjelpemiddelprodusent som har spesialisert seg på nyskapende hjelpemidler for barn. Selskapet er nå en avdeling i Hepro AS.

17.01.2020 kl. 16:23
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.