Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kravet i trygdeoppgjøret er overlevert

NTB: Økt kjøpekraft er blant kravene i årets trygdeoppgjør. Oppgjøret må tette gapet mellom pensjonister og lønnsmottakere, mener fagorganisasjonene.

Pensjonistforbundet, Samarbeidskomiteen for pensjonister (SAKO) og Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO) leverte torsdag felles krav til regjeringen i årets trygdeoppgjør.

De krever et kronetillegg som øremerkes de med lav og middels inntekt, i tillegg til ordinær regulering.

– Det vil bidra til å redusere fattigdom og sosial ulikhet blant pensjonistene, sier leder Jan Davidsen.

Oppreguleringen for personer med lavlønnstillegg i frontfagsoppgjøret tilsvarer 20.475 kroner i året.

Pensjonister bør få minst to tredeler av dette, mener Davidsen. Det gir en minsteøkning på 13.650 kroner i økt årlig pensjon.

– Vi krever at de som har minst, må løftes opp til et inntektsnivå over fattigdomsgrensen. Minste alderspensjonsnivå i Norge ligger nå om lag 33.000 kroner under fattigdomsgrensen for enslige og 30.000 kroner for samboende, sier han.

Forbundet krever også lavere skatt for pensjonister.

Regjeringen legger fram sitt tilbud i årets trygdeoppgjør torsdag 23. mai. Trygdeoppgjøret skal sluttbehandles av Stortinget før sommeren.

(©NTB)

21.05.2024 kl. 09:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.