Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kvinne siktet for hatbrev i Valdres

NTB: Politiet har fredag siktet og avhørt en kvinne som er mistenkt for å stå bak sjikanerende brev som anonymt er sendt til flere personer i Valdres.

Politiet opplyser at kvinnen, som selv er fra Valdres, har nektet straffskyld i avhør. Hun er siktet for hensynsløs atferd,
straffeloven paragraf 266. Kvinnen har ikke fått oppnevnt forsvarer og hun er ikke pågrepet og ble løslatt etter avhør.

– Politiet har gjenåpnet åtte saker. De resterende sakene er trolig foreldet, sier politiadvokat Trine Hanssen til
Oppland Arbeiderblad.

Foreldelsesfristen er fem år. Dermed er kvinnen kun siktet for halvparten av sakene politiet mener hun skal ha vært involvert i.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og nekter enhver befatning med disse brevene, sier politiadvokat Trine Hanssen til OA.

Hatbrevene med sjikanerende og trakasserende innhold er sendt til folk i Valdres gjennom flere år. Brevene har handlet om utseende til mottakerne, familieforhold, etnisitet, nedsatt funksjonsevne og seksuell orientering.

Ekteparet Karoline og Tina Granum i Nord-Aurdal i Valdres, som fikk et håndskrevet hatbrev valgte i 2022 å gå offentlig ut med det anonyme brevet. Da var det allerede kjent i Valdres at flere andre hadde mottatt lignende brev. Politiet tok opp etterforskningen senere ble også Kripos koblet på. Saken ble etter hvert henlagt, men da Åsted Norge tok opp saken nylig kunne det pekes ut en person som nå er siktet.

(©NTB)

25.03.2024 kl. 09:09
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.