Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kvinne slått ned og kastet ut av rullestolen

69 år gamle Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl var på vei hjem fra en konsert da en mann i 20-årene slo henne ned og kastet henne ut av rullestolen hun satt i.

Mannen er siktet for grov kroppskrenkelse og vold mot offentlig tjenestemann, og saken kommer opp for Øvre Romerike tingrett i oktober.

Det skriver avisa Glåmdalen.

I et intervju med avisen forteller Tollefsbøl at hun hadde vært på en konsert på Årnes og over på vei ut til drosjen hun hadde bestilt. Mannen i 20-årene dukket opp og spurte om han kunne hjelpe.

Da hun takket nei, ble han sint og gikk løs på noen glassruter. Tollefsbøl ba ham slutte og sa hun ville ringe politiet. Da gikk han løs på henne.

– Jeg prøvde å komme meg unna, men han tok tak i meg, slo meg i hodet og kastet meg ut av rullestolen. Jeg ble deretter liggende på bakken med brudd i nakken, forteller 69-åringen til Glåmdalen.

Nå ser hun fram til rettssaken og er opptatt av å få en rettferdig behandling.

– Slikt skal ikke skje, og når man i tillegg sitter i rullestol har man ingenting å forsvare seg med, sier hun.

14.08.2019 kl. 10:02
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.