Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Legevaktbilen tok handikapplassen

Den to år gamle legevakta i Ålesund har det siste året i praksis vært uten tilrettelagt handikapparkering fordi legevaktbilen har lagt beslag på plassen i stedet. Dermed har bevegelseshemmede hatt store problemer med å parkere.

Bakgrunnen for den konstante feilparkeringen er at legevaktbilen har brukt ladeuttaket som er montert rett ved handikapplassen, skriver Sunnmørsposten.

Norges Handikapforbund region Nord Vest har mottatt mange klager fra medlemmer som har hatt parkeringsproblemer med legevakta. Og nå har forbundet skrevet klagebrev til kommunen der man viser til parkeringsforskriften og hevder at mangelen på parkering ved legevakta er diskriminerende. 

Og i kommunen får NHF støtte, uten forbehold.

– Klagen er selvsagt helt berettiget, skriver rådgiver Karsten Vingen i Legetjenester og akutt helseberedskap, ifølge Sunnmørsposten.

Han lover at en ny, tilrettelagt parkering vil komme på plass umiddelbart og beklager ulempen som saken har medført.

21.04.2020 kl. 15:08
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.