Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Leif Sylling er død

Leif Sylling – en av gründerne og den første daglige lederen i Uloba – er død, 75 år gammel. Det melder organsiasjonen på sine nettsider i dag.

Sylling var blant de første i Norge til å lansere tankene om at funksjonshemmede skulle administrere sin egen assistanse gjennom brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

«Han har vært sentral i utviklingen av BPA, som har gitt flere tusen et friere liv. Allerede før Uloba ble etablert, var han med i arbeidet for denne likestillingsreformen. Han ble Ulobas første daglige leder, og har siden vært sentral i alt Uloba har drevet med. Dette arbeidet vil vi minnes i ærbødighet og med respekt.», skriver Ulobas daglige leder Vikebe Marøy Melstrøm.

09.04.2021 kl. 22:47
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.