Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Leir for unge aktivister

I dag, mandag 28. juni gikk startskuddet for «Camp Freedom», en leir som arrangøren Uloba – Independent Living Norge ønsker å gjøre til en tradisjon.

Inspirasjonskilden er historiske «Camp Jened», som satte i gang funksjonshemmedes borgerrettskamp i USA. Denne historien er blitt kjent for mange gjennom dokumentarfilmen «Crip Camp».

Les Handikapnytts anmeldelse her: CRIP CAMP – ET FANTASTISK NÆRBILDE AV RETTIGHETSKAMPENS PIONERER

15 unge i alderen 18 til 35 år utgjør det første kullet med Camp Freedom-deltakere. De står foran en uke full av foredrag og aktiviteter.

– Vår likestillingskamp har alltid vært frontet av unge aktivister, sier Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm.

Disse skal være med på å inspirere neste generasjons aktivister på Camp Freedom:

Svømmer og aktivist Ingrid Thunem, Berit Vegheim i Stiftelsen Stopp Diskrimineringen, journalist, foredragsholder og aktivist Jakob Semb Aasmundsen, samt Marianne Knudsen og Ida Dignes fra Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU).

Dessuten blir det standup med Sebastian Tjørstad og Ulobas egen Johannes Ramstad Finnanger.

28.06.2021 kl. 13:01
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.