Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

LHL-sykehuset på Gardermoen nedbemanner etter underskudd

(NTB:) Mellom 50 og 100 ansatte ved LHL-sykehuset på Gardermoen fikk torsdag oppsigelsesbrev. Det er under ett år siden forrige nedbemanning.

– Alt som kunne gå galt, har gått galt, sier hovedverneombud og sykepleier Einar Cyvin til VG.

I et brev til en av de ansatte fremgår det at årets budsjett i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) viser et driftsunderskudd på 30 millioner kroner.

«Prognose for 2019 uten gjennomførte tiltak er et driftsunderskudd på 150 millioner kroner(…)», heter det videre i brevet.

Strakstiltak ble vedtatt 11. mars. De innebærer en bemanningsreduksjon på 50 til 100 årsverk.

– Oppsigelsene kom brått og rammer hele organisasjonen. Vi visste at de første årene kom til å bli kjempetøffe og vi har budsjettert med underskudd, men så ble det så mye høyere enn forventet, sier Cyvin.

LHL-sykehuset på Gardermoen ble åpnet i juni 2018, og hadde allerede i slutten av juni i fjor en stor bemanningsreduksjon. 36 ansatte fikk da oppsigelsesbrev.

Årsaken til underskuddet er at det nye sykehuset ikke har klart å trekke til seg like mange pasienter som forventet, samt at avdelingen for hjertekirurgi ble overtatt av Helse sør-øst i 2018, forklarer LHLs kommunikasjonssjef Martin Steen.

(©NTB)

12.04.2019 kl. 14:21
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.