Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av to jenter – den ene i rullestol – som spiller boccia.
MER AKTIVITET: Pengene fra Lions Røde Fjær skal gi flere barn med funksjonsnedsettelser mulighet til å være aktive og deltakende i nærmiljøet sitt. (Foto: Christine Stokkebryn, Lions NOrge)

Lions samler inn til familiesenter på Beitostølen

To år forsinket drar Lions Norge i gang sin Røde Fjær-aksjon, der inntektene går til Beitostølen Helsesportsenter.

Handikapnytt
Publisert 10.02.2022 11:19

Førstkommende helg – lørdag 12. og søndag 13. februar – skal medlemmer av Lions Norge, gode medhjelpere fra idrettsklubber og andrevgå dør-til-dør eller stå med bøsser der hvor folk er.

Inntektene fra aksjonen går til bygging av et familie- og kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter.

Pandemi-problemer

Lions Norge legger ikke skjul på at pandemien har lagt hindringer i veien for frivillig arbeid. Dette gjelder spesielt innsamlinger til programmer og prosjekter, slik som Lions Røde Fjær.

Denne landsomfattende aksjonen skulle vært arrangert i 2020 som den 9 aksjonen siden 1966. Den gang ble det samlet inn et betydelig beløp, nesten 90 millioner kroner (i 2020-verdi), som bygget Beitostølen Helsesportsenter (BHSS).

Familie- og kompetansehus

Nok en gang skal aksjonens innsamlede midler gå til BHSS, og bygging av et familie- og kompetansehus.

– Vi i Lions er veldig stolte over at vi nok en gang kan bidra til BHSS slik at enda flere barn med funksjonsnedsettelse kan få utvikle sine ferdigheter, sier Hroar Thorsen, generalsekretær i Lions og innsamlingsleder for Lions Røde Fjær, i en pressemelding.

Bøsseinnsamlingen 12. og 13 februar 2022 blir en kombinasjon av digitale innsamlinger og bøssebæring. Noen steder i landet velger de frivillige bort dør-til-dør aksjonen på grunn av et høyt smittetrykk. Bøssene vil da dukke opp andre steder der folk er, gjerne med informasjonstands og aktiviteter.

Beitostølen Helsesportsenter er verdensledende innenfor re-/habilitering for barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.