Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Løvemammaene ber om vaksine-prioritering

Pårørende og assistenter til alvorlig syke barn må fram i køen og prioriteres for vaksinering mot covid-19. Det krever organisasjonen Løvemammaene, som fremmer interessante til funksjonshemmede og syke barn.

Begrunnelsen for å kreve vaksineprioritering, er at barna er helt avhengig av omsorgsinnsatsen til foreldre og ufaglærte assistenter.

– Hvis jeg blir sengeliggende, blir garantert også noen av assistentene våre det. Da er det ingen som kan ta vare på barnet mitt, sier Elin Gunnarsson i Løvemammaene til NRK.

Løvemammaene har skrevet brev om problemstillingen til Helsedirektoratet, Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet.

Ifølge direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet er det foreløpig ikke vurdert om foreldre og assistenter til alvorlig syke barn skal prioriteres på linje med helsepersonell. I Danmark, derimot er denne gruppa prioritert for koronavaksine.

28.01.2021 kl. 20:36
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.