Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lover flere handikap-plasser i Oslo sentrum

Oslo sentrum får flere handikap-parkeringsplasser i løpet av året. Dette skjer fordi resten av den kommunale gateparkeringen for personbiler innenfor Ring 1 fjernes, og mange med parkeringsbevis for forflytningshemmede har brukt disse plassene.

Byrådet i Oslo arbeider for å sette en plan om bilfritt sentrum ut i livet:

— Hele poenget med bilfritt byliv er at byen skal bli mer tilgjengelig for alle. Når vi tar store grep i år ved å fjerne alle de ordinære parkeringsplassene som er igjen i sentrum, vil jeg sikre god tilgang blant annet for de som ikke er så gode til bens, sier Lan Marie Berg til lokalavisen VårtOslo.

Regionleder Magnhild Sørbotten i Norges Handikapforbund Oslo er glad for initiativet.

— Vi har aldri fått så mange klager på manglende plasser for handikappede som i den siste tiden, så jeg er veldig glad for at vi kan få flere HC-plasser i sentrum, sier hun til VårtOslo.

I dag er det 86 handikapplasser på gateplan innenfor Ring 1. Det er fortsatt 405 ordinære parkeringsplasser igjen i sentrum. De fleste skal bort. Hvor mange som blir omgjort til hc-plasser, er ennå ikke bestemt.

12.03.2018 kl. 20:19

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.