Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av tradisjonell lekeplass med husker og klatrestativer.
IKKE FOR ALLE: Tradisjonelle lekeplasser er ofte lite inkluderende for barn med funksjonsnedsettelser. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Mamma til kamp for mer inkluderende lekeplasser

Ingrid Mabda Falnes krever at kommunen legger til rette slik at hennes egen sønn og andre barn med funksjonsnedsettelse kan bruke lekeplassene.

Av Ivar Kvistum
Publisert 13.02.2020 20:16

Lukas har cerebral parese og bruker rullestol.

Moren hans, Ingrid Mabda Falnes oppdaget at offentlige lekeplasser i Gjesdal kommune i Rogaland ikke kan brukes av barn med ulike funksjonsnedsettelser.

– Jeg håper at man kan legge fokus på å gjøre mer enn bare å tilrettelegge. Det er en ting at barn i rullestol kan være på lekeplassen, men noe helt annet at de faktisk kan bli inkludert i leken, sier Falnes til lokalavisen Gjesdalbuen.

Sendte brev

Hun sendte brev til rektoren på Solås skole der hun viste til at det finnes mange lekeapparater som også barn med funksjonsnedsettelser kan bruke.

Hun viser til hvor viktig lek er for barndommen.

– Det handler mest om at barna som kanskje allerede føler seg annerledes skal bli inkludert, sier hun til avisen.

Responsen var positiv, så nå kommer både en inkluderende sandkasse og en nedfelt trampoline på plass.

Nå håper moren til Lukas at flere følger etter slik at det blir inkluderende lekeplasser og uteområder for alle.

Innrømmer svikt

Gjesdal kommune innrømmer overfor lokalavisen at de ikke har gjort nok for å inkludere alle barn når de planlegger lekeplasser.

– Vi har ikke vært nok oppmerksomme eller bevisste på dette. Det er ønskelig å ha tilbud som alle skal kunne bruke, sier Tore Glette-Iversen, som er arealplanlegger i Gjesdal kommune, til Gjesdalbuen.

Les også: GRÜNDERNE I RAMPLINE VIL BYGGE LEKEPLASSER SOM IKKE STENGER NOEN UTE


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.