Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsbilde av matvarer i en handlepose.
HJEMLEVERING: Markedet for hjemlevering av dagligvarer vokser, men er fortsatt ikke lønnsomt. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Mat på døren er blitt mer populært – men ikke lønnsomt

Dagligvarer levert på døren er et marked i vekst, men verken Meny eller spesialisten Kolonial.no tjener penger på hjemleveransene – ennå.

Av Handikapnytt
Publisert 08.04.2019 10:58

(NTB:) Veksten i dagligvarebutikkene ligger på 1–3 prosent, men netthandelen med mat og drikke vokser mange ganger raskere.

Fra 2015 til 2016 økte salget med 40 prosent, og veksten fortsetter, skriver Adresseavisen.

Meny tredoblet nettsalget i fjor og endte på 210 millioner kroner, men det er ikke nok til å gå med overskudd.

Trenger mer volum

– Denne tjenesten er ikke lønnsom per dags dato. Det har hovedsakelig med volum å gjøre, sier netthandelansvarlig Knut Nyløkken i Meny.

Han tror likevel flere av deres nettbutikker kan bli lønnsomme, kanskje allerede i år.

Kolonial.no, den største matbutikken på nett, nærmer seg milliarden i omsetning. I 2017 økte omsetningen til 801 millioner kroner, men underskuddet endte på 256 millioner. Tallet for 2018 er ennå ikke offentliggjort.

Les også om den vanskelige emballasjen på dagligvarer: NÅR DU IKKE FÅR TAKET PÅ TACOEN

Kraftig vekst

– Underskuddet (i 2017) skyldes at vi har investert i ekstremt kraftig vekst og forbedring av kapasiteten. Men vi har nå redusert tapene mye og har igjen begynt med markedsføring, sier administrerende direktør Karl Munthe-Kaas.

Han har ingen dato for når selskapet kan begynne å gå i pluss.

Egil Becker i konsulentselskapet Qvartz sa nylig til E24 at en ren netthandelsaktør i dagligvaremarkedet trolig må omsette for drøyt to milliarder for å gå i null.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.