Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Menneskerettspris til journalistene bak Tolga-saken

Kulturdepartementets menneskerettspris for 2020 ble i dag tildelt VG-journalistene Maria Mikkelsen, Mona Grivi Norman og Frank Haugsbø, som avdekket hvordan tre unge menn ble ble fratatt muligheten til å styre over sine egne liv i saken om «Tre brødre på Tolga».

Prisen deles ut hvert annet år til journalister som i særlig grad har satt søkelyset på aktuelle menneskerettighetsspørsmål i Norge, og administreres av Medietilsynet.

De tre fikk ble på sviktende faglig grunnlag og bak sin rygg tildelt diagnosen utviklingshemning.

– Journalistene bak saken «Tre brødre på Tolga» har gått til kjernen av hva undersøkende journalistikk skal være, sier kulturminister Abid Q. Raja (V) i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

– Gjennom grundig og tidkrevende arbeid har de tatt kampen for sårbare enkeltmennesker. De har avdekket grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter og omfattende forsømmelse fra offentlige myndigheter. Årets prisvinnere har vist hvordan journalistikken er et verktøy som kan brukes til å grave frem urett og føre til viktige endringer i samfunnet, sier Raja.

09.11.2020 kl. 21:42
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.