Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Millionerstatning for manglende BPA

Kvæfjord kommune i Troms må betale 1,2 millioner kroner i erstatning til et foreldrepar som fikk gjentatte avslag på brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for sin sterkt funksjonshemmede sønn, som nå er 18 år gammel.

I tillegg må kommunen dekke foreldrenes saksomkostninger på 456 000 kroner, skriver avisen Harstad Tidende.

Det var i Trondenes tingrett at foreldrene fikk medhold i saken mot kommunen.

Bakgrunnen er at foreldrene var tvunget til å kjøpe private avlastningstjenester til sønnen fordi det kommunale tilbudet ble redusert og foreldrene i lang tid ikke fikk medhold i søknaden om å få tjenestetilbudet organisert som BPA, slik de anførte at de hadde krav på.

– Endelig er vi blitt trodd. Vi har følt at vi ikke er blitt tatt på alvor av kommunen, sier moren til gutten, Mona Thrane Sørgård, til avisen.

Kommunen har ennå ikke besluttet om saken ankes.

15.05.2018 kl. 10:45
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.