Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Mindreårig gutt tiltalt for vold mot utviklingshemmet mann

NTB: En mindreårig gutt er tiltalt for å ha slått ned utviklingshemmede Tor Inge Dahl på Karmøy i fjor sommer. Etter overfallet trenger 59-åringen hjelp til alt.

– Han har ikke noe liv lenger. Det er totalt forandret. Han kan ikke spise selv eller bruke hendene eller kroppen til noe. Han er avhengig av hjelp døgnet rundt, sier mannens bror, Martin Dahl, til NRK.

Ifølge tiltalen ble 59-åringen slått i bakken med knyttet neve av den mindreårige gutten. Han ble påført flere brudd i ansiktet og i hodeskallen og fikk en blødning i hjernen. Ifølge tiltalen er Dahls medisinske invaliditet anslått til 75 til 100 prosent.

Voldsepisoden ble filmet, og videoen ble delt i sosiale medier.

Guttens forsvarer, advokat Christina Winsor, ønsker foreløpig ikke å kommentere tiltalen.

Rettssaken mot gutten starter i Haugaland og Sunnhordland tingrett 13. mars, og det er satt av tre dager til saken.

(©NTB)

26.02.2024 kl. 07:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.