Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Munnbind hindrer munnavlesning

Hørselshemmede etterlyser gjennomsiktige munnbind. De finnes, men så langt ikke i Norge.

Økt bruk av munnbind som smitteverntiltak gjør hverdagen vanskeligere for mange hørselshemmede. Ikke bare blir talen utydeligere når den «filtreres» gjennom munnbindet, men det er heller ikke mulig å lese på munnen hva personen sier.

Kvinne med munnbind snakker i telefonen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Mange har tatt kontakt med Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) om dette problemet de siste månedene, skriver bladet Din Hørsel i sin nettutgave.

Gjennomsiktige munnbind som gjør det mulig å fortsatt lese på munnen, kan være en del av løsningen.

Din Hørsel skriver at flere produsenter i andre land for lengst har begynt å produsere munnbind med «vindu», og gjennomsiktige masker til medisinsk bruk.

Men de vil neppe være tilgjengelige i Norge med det første. Din Hørsel har spurt kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande i Helse Sør-Øst RHF som forklarer at det bare er tilgjengelig slike munnbind gjennom import fra USA.

Og USA har for tiden eksportforbud for slikt utstyr.

Heller ikke Apotekforeningen kjenner til at medlemmene deres har vurdert å føre hørselsvennlige munnbind.

20.08.2020 kl. 09:07
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.