Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av den nye spillkonsollen med ulike deler.
FLEKSIBEL: Xbox Adaptive Controller er laget for å være fleksibel for den enkelte spillers behov. (Foto: Microsoft)

Endelig en spillkontroll som skal fungere for funksjonshemmede

Microsoft har lansert en ny spillkontroll som du kan sette sammen med ulike deler slik at den passer akkurat for deg og dine forutsetninger. Nyskapningen er utviklet i samarbeid med funksjonshemmede.

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 27.05.2018 19:00

IT-giganten Microsoft, selskapet bak spillkonsollen Xbox, lanserte tidligere i mai den nye spillkontrollen Xbox Adaptive Controller.

– Enten noen har mistet muligheten til å spille, eller de aldri har vært i stand til å prøve å spille i utgangspunktet, vil denne kontrolleren forhåpentligvis gjøre det mulig å ha det gøy i spillmiljøet.

Det uttaler Xbox-sjef Phil Spencer i en pressemelding.

– Morsomt for alle

Xbox Adaptive Controller fungerer på den måten at du kan koble til ulike deler til en plate med to store programmerbare knapper, enten du vil spille med en hånd, en fot eller kanskje en skulder.

På den måten kan du skape akkurat den kontrollen du trenger for å klare å spille.

For å forstå funksjonshemmeds behov, har Microsoft utviklet kontrollen i samarbeid med enkeltindivider og organiasjoner.

Dette oppgir Microsoft som grunnen til at de har utviklet denne kontrollen:

– Gaming skal være morsomt for alle. Enten du er en person med eller uten funksjonsnedsettelse, sier Jenny Lay-Flurrie, Microsofts øverste tilgjengelighetsansvarlige, i samme pressemelding.

Klikk her for å lese at dataspill kan være mer enn bare underholdning: NÅ BRUKER SUNNAAS HELT VANLIGE DATASPILL I REHABILITERINGEN

Kommer senere i år

Men når kommer den nye kontrollen i butikken?

– Det er foreløpig ikke kommet noen eksakt lanseringsdato, men vi vet at den vil komme til Norden senere i år, skriver Xbox-ansvarlig Petra Phil,  i en e-post til Handikapnytt.

Spillkonsollen vil måtte kjøpes via Microsoft sin nettside og har en pris på 99,99 amerikanske doller, noe som med dagens kurs vil være i underkant av 850 norske kroner.

Den vil fungere både med Xbox One og PC-er som kjører Windows 10.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.