Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nå kuttes foreldrebetaling for funksjonshemmede barn

Når ferien er over og skolefritidsordningen åpner igjen, vil det ikke lenger bli krevd foreldrebetaling for barn med såkalte «særskilte behov» i skolefritidsordningen (SFO) for elever på 5. til 7. trinn.

Det er bevilget 21 millioner kroner til denne reformen, som trer i kraft 1. august. Endringen er en av flere tiltak for å gjøre SFO rimeligere for familiene.

Les mer: VENSTRE-SEIER: SFO BLIR GRATIS FOR FUNKSJONSHEMEMDE BARN ETTER 4. KLASSE

Den nye ordningen med gratis SFO fra 5. trinn for elever som av ulike grunner trenger SFO også etter 4. klasse, vil gjelde rundt 1.750 barn, ifølge tall fra Kunnskapsdepartementet.

I motsetning til sine jevnaldrende kan de fleste av disse barna ikke være alene uten tilsyn, så to tredeler av dem har fulltidsplass i SFO. SFO-tilbudet til disse barna skal gi foreldrene deres en mulighet til å være i arbeid.

– Mange barn med særskilte behov trenger SFO-plass også etter 4. trinn. Det er også færre andre aktivitetstilbud for denne gruppen. Det er uheldig dersom disse familiene ikke skal kunne benytte SFO-tilbudet fordi det er for dyrt. Derfor legger regjeringen til rette for at disse familiene skal slippe å betale for SFO, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Grunde Kreken Almeland (V) i en pressemelding.

Å få vekk foreldrebetalingen for barn som på grunn av funksjonsnedsettelse må fortsette i SFO etter 4. klasse, har vært en kampsak for Handikappede Barns Foreldreforening (HBF).

Sammen med flere andre mobiliserte foreningen i 2018 flere steder og lyktes med å få flere kommuner til å fjerne foreldrebetalingen for denne gruppen.

Les mer: FORELDREAKSJON MOT «SÆRAVGIFT» I SKOLEFRITIDSORDNINGEN

15.07.2020 kl. 10:13
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.