Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nattklubb beklager å ha nektet gjest med CP adgang

Oskar Eikeseth ble nektet adgang til nattklubben Downtowns i Trondheim fordi han ikke hadde helseattest på at han har cerebral parese. Etter at Adresseavisen omtalte saken, legger utestedet seg flat og beklager.

– Det er ikke sånn vi skal oppføre oss, sier eier og styreleder Jim Jacobsen til avisen.

Han beklager både selve hendelsen og at nattklubben i ettertid henviste til vaktselskapet som bemannet døra.

Portrett av Oskar Eikeseth

Oskar Eikeseth. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Oskar Eikeseth er kjent for engasjement på flere områder i funksjonshemmedes likestillingsarbeid. Nå bor og studerer han i Trondheim.

Forrige helg skulle han ut på byen, men ble stoppet i døra fordi vakten ville vite om han hadde «helseutfordringer».

Eikeseth bekreftet at han har CP. Men det var ikke godt nok for dørvakta, som krevde å få se en helseattest. Det hadde ikke Eikeseth, og dermed slapp han ikke inn – til tross for at han bare hadde drukket et par øl den kvelden.

Jim Jacobsen understreker at Downtowns har fullt ansvar for å legge til rette for at gjester skal behandles med respekt. Hendelsen vil føre til innskjerping av rutinene. Og det finnes ikke noe krav om helseattest.

–Hvis noen forteller oss at de har cerebral parese, så er det sant. Vi skal uansett være i stand til å skille det fra beruselse, sier Jacobsen.

11.10.2021 kl. 09:55
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.