Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nemnda: Ikke diskriminerende å nekte privat BPA

Det er ikke et brudd på diskrimineringsloven om en kommune avviser innbyggere å benytte private leverandører av brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Det kommer fram i en fersk klagesak for Diskrimineringsnemnda, der nemndleder har valgt å henlegge saken fordi det var åpenbart at det innklagede forholdet ikke er i strid med regelverket.

Klageren, som er rullestolbruker hevdet seg diskriminert ved at han ikke fikk anledning til å velge en privat leverandør til BPA-ordningen sin. I stedet måtte han bruke kommunens eget tilbud.

«Slik nemndlederen vurderer saken har kommunen organisasjonsfrihet til selv å velge hvordan de vil tilby omsorgstjenester», heter det i det offentlige saksdokumentet fra Diskrimineringsnemnda.

Dette mener nemndleder Ivar Danielsen er så åpenbart at saken ikke er blitt behandlet av hele nemnda, men henlagt.

01.07.2021 kl. 14:06
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.