Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nesten en av fem takler ikke en uforutsett utgift

(NTB:) 19 prosent av befolkningen bor i en husholdning som ikke har mulighet til å takle en uforutsett utgift. Vanskeligst er det for par med barn og lav inntekt.

Det viser levekårsundersøkelsen for 2018 fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I hele befolkningen bor 6 prosent i en husholdning som har vanskelig for å få endene til å møtes økonomisk. 4 prosent har ikke råd til å gå til tannlegen, 3 prosent har ikke råd til å erstatte utslitte klær, 6 prosent har ikke råd til en ukes ferie i løpet av et år og 4 prosent har ikke råd til å delta i reglemessige fritidsaktiviteter.

Enslige forsørgere og par som har lav inntekt og barn er gruppene som oftest opplever dette.

Lav inntekt defineres her som de 20 prosentene av barnefamiliene som tjener minst.

De aller fleste i Norge har råd til å holde boligen sin passe varm, og alle har råd til internett, viser undersøkelsen.

Les også: GÅR SAMMEN FOR Å STYRKE BOSTØTTEN

Blant foreldreparene med lavest inntekt opplever mer enn en av fire at de ikke har råd til minst ett materielt gode. Det innebærer blant annet muligheten til å spise kjøtt og fisk annenhver dag, gå til tannlegen, bytte ut slitte møbler eller klær eller råd til å disponere privatbil.

Enslige forsørgere og lavinntektsbarnefamiliene oppgir også i større grad at de ikke kan være med på sosiale aktiviteter.

20 prosent av enslige forsørgere og 15 prosent av barnefamiliene med lavest inntekt oppgir at de ikke har råd til en ukes ferie i året. For alle barnefamilier i landet er det bare 3–4 prosent som ikke har råd til ferie.

(©NTB)

11.04.2019 kl. 11:46
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.