Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Norge med femteplass i paraishockey-VM

(NTB:) Morten Værnes ble matchvinner med sin scoring i forlenging da det norske paraishockey-landslaget tok femteplassen i VM med 1-0 over Italia fredag.

Etter tre målløse perioder gikk kampen til ti minutter forlengning hvor første mål vinner. Med 2.49 igjen på klokken ble Morten Værnes spilt igjennom og satte pucken i nettaket bak den italienske målvakten.

De siste 20 sekundene av ordinær tid skjedde det mye. Italieneren Roberto Radice kom alene med den norske målvakten Johan Grønlie, men VM-debutanten reddet forsøket mesterlig.

På en kontring kunne veteranen Rolf Einar Pedersen sette inn seiersmålet, men pucken endte i nettveggen på siden av målet.

Målvakt Grønlie var også god i forlengningen og reddet opp ved flere anledninger. Magnus Bøgle satte kjapt i gang en kontring og fant Værnes i bedre posisjon.

Det norske laget tapte klart for Italia i en oppkjøringskamp før VM. Det norske laget åpnet med et knepent 2-2-tap for Sør-Korea. Deretter fulgte to stygge tap for Canada og USA, slik at Norge endte på sisteplass i gruppe A.

Italienerne endte på annenplassen i gruppe B hvor Tsjekkia tok seg til semifinale. Dermed ble det kamp om 5.-plassen på de norske laget.

(©NTB)

03.05.2019 kl. 15:22
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.