Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Brandvik taler med TV-kameraer i forgrunnen.
VELKOMMEN: Forbundsleder Tove Linnea Brandvik kunne ønske velkommen fra et provisorisk studio på Galleri Oslo. (Foto: Ivar Kvistum)

Norges Handikapforbund: 90-åring med heldigitalt landsmøte

Samme år som NHF feirer sitt 90-årsjubileum, tar organisasjonen i bruk det siste innen kommunikasjonsteknologi og arrangerer digitalt landsmøte.

Ivar Kvistum
Publisert 05.06.2021 15:28

Hvert andre år samles delegatene til landsmøte i Norges Handikapforbund, som er organisasjonens øverste organ.

Forbundsleder Tove Linnea Brandvik kunne hilse velkommen fra et virtuelt og høyteknologisk podium.

Det var for anledningen bygget opp i sentraladministrasjonens kantine, som har stått tom og ubrukt i snart halvannet år.

Hun kunne konstatere at det har vært en svært vanskelig landsmøteperiode som er gått siden delegatene sist var samlet fysisk, på Scandic Hotel i Asker.

Heldigitale og fullmobilisert

Brandvik konstaterte at NHF har stått i prøvelser de siste to årene – og bestått prøven:

– Vi ble heldigitale og vi fullmobiliserte. Det er evnen til å stå sammen, lære av hverandre og gå mot et felles mål som gjør at vi kan åpne et digitalt landsmøte. Ja fordi vi må, men også fordi vi kan, sa Brandvik.

Oversiktsbilde av rommet med masse TV-kameraer, lys og kontrollskjermer.

HELDIGITALE: Slik ser det ut i NHF-administrasjonens kantine denne helgen. (Foto: Ivar Kvistum)

Hun la også vekt på at Handikapforbundets mål for likestillingsarbeidet er et paradigmeskifte der samfunnet går fra tenke at funksjonshemning handler om at det er feil med folk, til å tenke at det er feil med samfunnet.

– Det er ikke feil med folk som stenger oss ute det er feil med holdninger, handlinger og prioriteringer. Det er akkurat dette som nå demrer for politikere, naboer andre organisasjonen. Vi skal ikke fikses, det er samfunnet som må endres, sa Brandvik.

Hilsen fra statsministeren

Statsminister Erna Solberg kom med en videohilsen til landsmøtet, der hun blant annet viste til at menneskene som NHF representerer og er talerør for, er blant dem som har levd med de største belastningene under koronakrisen.

 

Bilde av en dataskjerm med bilde av Erna Solberg. Studioet i bakgrunnen.

HILSEN PÅ SKJERM: Statsminister Erna Solberg hilste til NHF-landsmøtet. (Foto: Ivar Kvistum)

Store utfordringer

I løpet av de to dagene skal landsmøtet ta stilling til en ny modell for å finansiere sine egne regioner. Hensikten er å finne løsninger som sikrer bedre bærekraft og et lavere kostnadsnivå.

Landsmøtet skal markere NHFs 90-årsjubileum. Men den står også overfor svært store utfordringer som må løses for å sikre organisasjonens videre liv. Inntektene svikter, og medlemstallet fortsetter å falle.

Les mer: TRUET AV NEDLEGGELSE : DYSTER TIDSFRIST FOR HANDIKAPFORBUNDETS LANDSMØTE

Handikapnytt kommer tilbake med flere saker fra NHF-landsmøtet i løpet av helgen.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.