Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ny fartsgrense for rullestoler på plass

I dag ble det klart: Fartsgrensen for elektriske rullestoler økes fra 10 til 15 kilometer i timen. Men samtidig pålegges rullestolbrukere egne krav om å aktsomhet.

Det melder NRK Sørlandet, som ble med initiativtaker Andreas Eikin fra Arendal til Oslo for å få nyheten overrakt av samferdselsminister Knut Arild Hareide personlig.

Nå 17 år gamle Andreas Eikin startet en egen kampanje for å få hevet fartsgrensen, slik at han kan holde følge med kameratene sine når de sykler.

Les mer: SNART ER DET LOV Å KJØRE FORTERE MED RULLESTOL – TAKKET VÆRE ANDREAS (15)

Og nå har Knut Arild Hareide kvittert ut ønsket.

– Den dagen jeg startet som samferdselsminister, kom Kjell Ingolf (Ropstad) til meg og sa «det er én sak du må fikse», sier Hareide til NRK.

Men ikke alle er like fornøyde med vedtaket. Fartsøkningen er bestemt på tross av råd fra både Vegdirektoratet, Helsedirektoratet og Nav.

Alle tre mener en høyere fartsgrense er i konflikt med at rullestolbrukere skal regnes som gående, og det vil øke faren for ulykker.

Derfor innføres samtidig en særlig aktsomhetsplikt for rullestolbrukere. Dette er Norges Handikapforbund helt imot, men Hareide forsvarer regelen med at en rullestol som kan være stor og tung, tilsier at du må være aktsom.

Les mer: PROVOSERT AV REGLEFORSLAG: – UMYNDIGGJØRING AV RULLESTOLBRUKERE

Andreas Eikin selv mener ikke den nye regelen som krever langsom gangfart ved passering av fotgjengere, er et problem.

– Når man har kjørt forbi de gående, kan man jo kjøre full fart igjen, sier han til NRK Sørlandet.

28.10.2020 kl. 22:07
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.