Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ny kampanje skal få flere til å skrive testament

Norges Handikapforbund og Norges Blindeforbund er to av 36 medlemsorganisasjoner i Norges Innsamlingsråd som deltar i en ny informasjonskampanje for å motivere flere nordmenn til å skrive testament.

Kampanjen skal øke folks bevissthet omkring det å skrive testament og muligheten for å gi testamentariske gaver til ideelle formål.

Hendene til en eldre person som skriver med penn.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Testamentariske gaver er en viktig tilleggsinntekt for ideelle organisasjoner i Norge og i mange andre land. Men her i landet er det bare 10 prosent av befolkningen som har skrevet testament, og bare 0,4 prosent av befolkningen har inkludert en testamentarisk gave i testamentet.

– Vi opplever at nordmenn har lite kunnskap om arv og testament, og de fleste av våre medlemsorganisasjoner får daglig spørsmål om dette fra givere, sier Siri Nodland, generalsekretær i Norges Innsamlingsråd, i emn pressemelding.

– Vi har derfor gått sammen med en rekke av våre medlemsorganisasjoner for å øke kunnskapen om arv og testament. I tillegg ønsker vi å informere om muligheten til å tilgodese en ideell organisasjon når man skriver testamentet.

Tallene for både Sverige og Danmark er dobbelt så høye, sett i forhold til folketallet. Og i Danmark er det fire ganger så mange som inkluderer testamentariske gaver i testamentet som i Norge, ifølge Norges Innsamlingsråd.

– Norge ligger langt bak en rekke andre nord-europeiske land. Vi tror den store forskjellen skyldes mangel på informasjon, sier Nodland.

11.04.2019 kl. 09:24
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.