Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Spillerne i aksjon på isen.
Noregs skip Jostein Stordahl setter en stein i kampen mot Slovakia i Paralympics natt til søndag norsk tid. (Foto: Dita Alangkara / AP / NTB)

To seire og ett tap i rullestolcurling

Det norske laget startet med to strake seire, men måtte gi tapt mot Sør-Korea.

Handikapnytt
Publisert 06.03.2022 11:55

(NTB:) De norske Paralympics-håpene i rullestolcurling vant 9-3 mot Slovakia i sin andre kamp i Beijing natt til søndag.

Norge tok første poeng i kampen og festet grepet ytterligere ved å også vinne tredje og fjerde omgangen.

Slo tilbake

Godt norsk spill, kombinert med enkelte feil fra det slovakiske laget, sørget for forspranget.

Slovakia, som vant sin første kamp 9-3 over USA, kom sterkere tilbake og skaffet seg tre poeng i femte omgang.

Norge slo deretter tilbake og tok tre poeng i sjette omgang og to poeng i den neste. Dermed ble sluttresultatet 9-3 til Norge, og det var ikke behov for å spille den åttende omgangen.

Best tenkelige start

Det norske laget fikk den best tenkelige starten på turneringen i Kina med en overbevisende 7-5-seier mot Storbritannia i åpningskampen lørdag.

Kampen mot Slovakia var den første av to kamper for det norske laget søndag.

Søndag kveld lokal tid ble Sør-Korea for sterk og vant 9-4.

Sørkoreanerne kom godt i gang og ledet 2-0 etter første og 5-2 etter fjerde omgang. Norge skapte spenning ved å redusere ledelsen til 5-4 etter seks omganger, men fire sørkoreanske poeng i den sjuende omgangen avgjorde kampen.