Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Actionbilde av Jesper Saltvik Pedersen i løypa.
GULL I SIKTE: Jesper Saltvik Pedersen på vei ned super-G-omgangen i superkombinasjonen, som han vant. (Foto: Andy Wong / AP Photo / NTB)

Nytt gull til Jesper Saltvik Pedersen

Alpinist Jesper Saltvik Pedersen gikk til topps i superkombinasjonen i Paralympics mandag og tok sitt andre gull i Kina.

Handikapnytt
Publisert 07.03.2022 09:45

(NTB:) – Det er kult å ta det andre gullet i dag. Det er egentlig full uttelling, sa Pedersen til NRK.

Nordmannen, som konkurrerer i sittende klasse, var i tet etter super-G-delen og forsvarte ledelsen da han satt igjen alene på toppen før det avgjørende slalåmrennet.

Han ledet med fem tidels sekund på japanske Taiki Morii og over halvannet sekund foran Jeroen Kampschreur fra Nederland før det skulle avgjøres, men nordmannen leverte igjen godt i Kina.

Det var godt oppkjørt og bløt snø da Pedersen tok gullet. Forhold som ligner sommertreningen på Folgefonna.

– Egentlig var det fordel Norge i dag, sa Pedersen.

To nederlendere bak

I mål var han 28 hundredeler foran Kampschreur. Nederlandske Niels de Langen tok bronsen. Morii startet godt, men kjørte ut og mistet en pallplass.

Dermed forbedret Pedersen sin CV i superkombinasjon i Paralympics. For fire år siden ble det bronse i samme øvelse.

Det er tredje strake dagen Pedersen og resten av alpinistene er i aksjon.

Søndag tok karmøybuen Norges første gull i Paralympics da han vant super-G-konkurransen. Lørdag kom han på sølvplass i utforkonkurransen.

Forhåndsfavoritt

Pedersen var på forhånd et av de største norske gullhåpene i Paralympics i Beijing. Han har hatt en flott start på det nye året med tre VM-gull på hjemmebane i Hafjell i slutten av januar.

I tillegg tok han sølv i super-G og superkombinasjon. Han vant også verdenscupen for femte året på rad før han fortsatte suksessen i Paralympics.

Marcus Grasto Nilsson, som konkurrerer i klassen for stående, var nummer 26 før slalåmomgangen. Etter slalåmen ble fasiten til slutt 22.-plass.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.