Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ombudet er bekymret for psykisk syke

Manglende sosial kontakt og omdisponering av helsevesenets ressurser har gjort pandemien ekstra tung for mennesker med psykiske utfordringer.

Portrett av Hanne Bjurstrøm.

Arkivfoto: Ivar Kvistum

Det bekymrer likestillings- og diskrimeringsombud Hanne Bjurstrøm (bildet).

I et nyhetsbrev gjentar hun kravet om målrettede tildelinger for at helseforetakene skal kunne prioritere psykisk helsevern og gi bedre oppfølging til pasienter som skrives ut fra døgnbehandling.

– Én av mange lærdommer fra pandemien er at digitale møter fungerer som nødløsning på jobb. En annen er at samme møteform ikke kan erstatte alle fysiske konsultasjoner i helsevesenet. Psykisk helse kan nemlig ikke nedprioritereres, selv om det har vært mest vanlig å se etter fysiske symptomer det siste året, skriver Hanne Bjurstrøm i nyhetsbrevet.

22.01.2021 kl. 11:41
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.