Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ombudet krever mer til skole-tilgjengelighet

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm (bildet) kritiserer regjeringens forslag til statsbudsjett for å satse for lite på universell utforming av skolen.

Portrett av Hanne Bjurstrøm.

Arkivfoto: Ivar Kvistum

– Det er uakseptabelt at mange barn, uavhengig av bakgrunn, fortsatt sendes til spesialskoler fordi nærskolene deres ikke er universelt utformet, skriver Bjustrøm i et nyhetsbrev fra LDO.

Ombudet viser til planen Veikart universelt utformet nærskole 2030 der målet er at alle skoler skal være universelt utformet om ti år.

– Da må det både inn friske midler, og funksjonshemmedes organisasjoner må involveres i satsningen. Ingen av delene gjøres godt nok i dag, hevder Hanne Bjurstrøm.

Les mer om veikartet her: OPPOSISJONEN SETTER TRYKK PÅ KRAVET OM UNIVERSELL UTFORMING AV SKOLER

26.10.2020 kl. 12:45
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.