Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ordførere med opprop om arbeidsavklaringspenger

Regjeringen må reversere endringene i reglene for arbeidsavklaringspenger (AAP). Det krever 175 ordførere og ordførerkandidater fra Arbeiderpartiet i et felles opprop som er sendt til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Det skriver FriFagbevegelse.no, som utgis av LO Media.

Blant annet er makstiden for hvor lenge man kan stå i ordningen redusert fra fire til tre år.

Tidligere i år la Nav fram tall som viste 3100 flere personer mottar sosialhjelp som følge av at reglene for AAP er endret.

Les mer her: NAV: 3.100 FLERE FÅR SOSIALHJELP MED STRENGERE AAP-REGLER

«Endringene har gitt svært uheldige belastninger for den enkelte som er syk og for kommunenes økonomi. Vi er i tillegg svært bekymret for de langsiktige sosialøkonomiske konsekvensene med økende forskjeller på folk», skriver Ap-ordførerne i oppropet.

Politisk rådgiver Fredrik Tronhuus (H) i Arbeids- og sosialdepartementet uttaler i en kommentar til FriFagbevegelse at de nye reglene vil bidra til at folk blir raskere avklart, og at det vil øke overgangen til arbeid. Eventuelle «utilsiktede konsekvenser av regelverksendringene» mener han vil bli fanget opp av en evaluering, som Nav skal i gang med.

Tronhuus parerer også med å vise til at Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik selv har gått inn for å kutte makstiden for AAP fra fire til to år.

20.08.2019 kl. 09:09
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.