Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Dokkan på hesteryggen.
BEST I VERDEN: Jens Lasse Dokkan med hesten Aladdin i aksjon under Paralympics i Tokyo. (Foto: Torstein Bøe, NTB)

Pararytter Dokkan til topps på verdensrankingen

– Jeg er stolt av hva jeg har fått til sammen med trofaste hjelpere og støttespillere, sier Jens Lasse Dokkan.

Handikapnytt
Publisert 02.06.2022 18:57

(NTB:) Jens Lasse Dokkan (61) er rangert som verdens beste innen paradressur i den ferske oppdateringen fra Det internasjonale rytterforbundet.

Dokkan er best av 225 ryttere fra hele verden, opplyser Norsk Rytterforbund i en pressemelding.

Han er øverst på listen av alle klassifisert som «grad 1» og på toppen av listen som favner de fem gradene som utgjør paradressur.

Stolt

– Jeg er faktisk litt stolt over hva jeg har fått til gjennom min ridekarriere sammen med mitt team, som består av mine trofaste hjelpere og støttespillere Mette Klose Nielsen og Steinar Berger, sier Dokkan.

Mette Klose Nielsen fyller rollen både som daglig trener, hjelper og hestepasser, og Steinar Berger stiller opp som medhjelper når teamet reiser rundt på stevner verden rundt.

– Selv om det er jeg som står som nummer 1 på rankingen, så hadde jeg ikke klart det uten dem! Og så får jeg leve godt med litt press på meg før VM, fastslår verdenseneren.

Klar for VM

Dokkan fikk med seg to 4.-plasser under Paralympics i Tokyo, med hesten Aladding. Han var én av to norske flaggbærere under åpningsseremonien.

VM i august er sesongens store mål for 61-åringen. Mesterskapet finner sted i danske Herning der verdens beste paradressurryttere skal ri om sine medaljer, side om side med ikke-funksjonshemmede innen grenene sprang, dressur og voltige.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.