Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Person i omsorgsbolig glemt på do i flere timer

(NTB:) En person med omfattende bistandsbehov ble i fjor vinter sittende på do i tre og en halv time i en omsorgsbolig på Gjøvik, skriver Oppland Arbeiderblad.

Ifølge avisa fikk brukeren hjelp av en ansatt i boligen til å komme seg på toalettet med en pasientheis på nattetid, men det gikk flere timer før vedkommende fikk nødvendig hjelp og tilsyn.

Tjenesteleder Karin Brun Flaten i Gjøvik kommune beklager hendelsen og kaller det en grov svikt. Hun sier at kommunen har gått gjennom sine rutiner, som nå har blitt skjerpet.

– Dette skal ikke skje. Det er satt inn flere tiltak i etterkant, både for enkeltpersonen som er rammet, og på systemnivå, sier Johnsrud til OA.

I forbindelse med hendelsen har Fylkesmannen bedt om en redegjørelse og åpnet tilsynssak mot Gjøvik kommune.

(©NTB)

14.09.2019 kl. 15:40
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.