Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rådsleder hører ingenting fra kommunen

Siden koronakrisen slo til har ikke rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Herøy kommune blitt involvert i noen saker.

– Dette finner vi oss ikke i, sier Eilin Reinaas, leder i rådet, til avisen Vestlandsnytt.

Hun har ikke hørt fra kommunen før hun selv tok kontakt. Reinaas, som tidligere har vært forbundsleder i Norges Handikapforbund, minner om at det ikke er frivillig for kommunen om rådet skal involveres eller ikke.

– Det er ikke blitt lagt tilrette for at vi kan få assistere i saksbehandlingen slik vi har rett til etter loven, sier hun til avisen.

Ordfører Bjørn Prytz (Ap) beklager overfor Veslandsnytt:

– Demokratiet har vært under press den siste tiden. Dessverre har vi ikke greid å gi enkelte råd og utvalg den politiske medvirkningen som det er forventet at de skal ha, sier han.

Prytz er derimot ikke enig i at kommunen har brutt loven ved å ikke involvere rådet.

05.05.2020 kl. 09:31
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.